• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Ustabile indspil – Får du aflæst liet?

Ustabile indspil

Ustabile indspil – Får du aflæst liet?

Ustabile indspil - Får du aflæst liet?

Ustabile indspil - Føler du at du har god teknik når du chipper, men stadig slår mange ustabile indspil? Du glemmer nok den absolut vigtigeste ting! Der e 2 ting man ALTID skal tænke over inden man slår et indspil, og hvis ikke man gør dette, er der meget stor risiko for at det går galt.

Forklaringen på det ustabile

Jeg høre meget ofte mine elver sige: “Jeg syntes jeg har en god og stabil teknik, og når jeg træner får jeg altid god kontakt på mine indspil, men når jeg kommer ud på banen, slår jeg alt for mange ustabile indspil!?”. 

Og hvordan kan det så være? Det er med stor sandsynlighed fordi du ikke får lavet en ordentlig vurdering af liet, altså hvodan bolden ligger i græsset. 

Nå man skal aflæse hvordan bolden ligger i græsset, er der 2 ting du skal vurdere: 

1 - Hvor højt eller lavt ligger bolden ift. jordens overflade?
2 - Hvor meget græs / hvor tykt græs, skal køllen igennem for at nå ind til bolden?

2 gode eksempler:

Eksempel 1: Bolden ligger nede i et lille hul

Hvis bolden ligger nede i et lille hul / fordybning, så kan man risikere af boldens ækvator næsten ligger runder jordens overflade. Hvis man stiller sig normalt op til dette lie, med f.eks et sandjern eller en lobwedge, er der risiko for alt leading edge (den skarpe forreste kant af slagfladen) ikke når ned under ækvator af bolden, hvilket resulterer i en “flækker”.

For at få leading edge ned under bolden skal vi have leading edge tættere på jorden. Dette gøres nemmeste vi ved at læne skaftet fremad (se videoen nedenfor for en demonstration). Derudover vil man også gerne slå mere ned på bolden. 

Alt dette kan nemt opnås ved at justere opstillingen, ved at lægge bolden længere tilbage i stancen, smide mere vægt på forreste fod, og skubbe hænderne længere frem mod målet. 

Vær opmærksom på at bolden kommer ud med en laverer flugt ud når disse ændringer laves, og derfor skal du justerer dit landingspunkt.

Eksempel 2: Bolden ligger med tykt / højt gæs foran.

Hvis bolden ligger med meget / tykt / højt græs foran sig, er det en stor fordel hvis man kan slå meter ned på bolden. På den måde skal køllen ikke igennem så meget af det tykke græs inden den når bolden. 

For at opnå denne stejlere angrebsvinkel, kan vi faktisk bruge samme justeringer som i eksempel 1. Derudover er der god chance for at du også skal tilføje mere fart på køllehovedet, for at sikre at jernet kommer igennem græsset. 

En sidste bemærkning

I ovenstående 2 eksempler ville et normalt chip med en normal opstilling (Læs denne artikel for at gå gennemgået standart chip slaget) være gået helt galt, hvilket i mange tilfælde er grunden til at du slår ustabile indspil. Defor er lie-vurderingen absolut nødvendig ved alle indspil, og justeringerne er påkrævet for at få ordentlig kontakt med bolden. 

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment