• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Mine jernslag slicer

Jernslag slicer

Mine jernslag slicer

Mine jernslag slicer - 2 simple tips der fixer det med det samme

Har du problemer med at dine jernslag slicer? Så har du endelig fundet løsningen, ved at læse denne artikel! Der er 2 simple ting du skal gøre, også er din slice væk!

Forstå først hvad der går galt

Det er kombinationen af 2 faktorer der gør at bolden slicer ud til højre (for en højrehånds-spiller) når du slår med et jern.  

  1. Den bane du svinger på, er for meget “udefra”. 
  2. Køllehovedet er åbent i forhold til den bane du svinger på

Lad os gennemgå begge af faktorene: 

1. Du svinger for meget “udefra”

Når man svinger “udefra”, vil køllehovedet bevægelses-retning i det sekund du rammer bolden, være for meget på vej mod venstre (for en højrehåndsspiller) Hvis køllehovedet er på vej lige præcis i retning af dit target når bolden rammes, har du en neutral svingbane, og er køllehovedet på vej mod højre, kaldes det at du svinger “indefra”.

Denne “udefra” tendens, kombineret med faktor nr. 2, sætter sideskru i bolde så den skruer mod højre. 

2. Køllehovedet er åben i forhold til den bane du svinger på.

Hvis slagfladen på køllehovedet peger til højre for den bane du svinger på, så kaldes det at slagfladen er “åben” i forhold til din svingbane. Dette vil gøre at der bliver sat sideskru i bolden så den skruer mod højre. 

Hvordan fixer vi det?

Der er 2 steps du skal gennemføre for at undgå at dine jernslag slicer: 

Step 1: Check dit grip

Først skal du checke at du ikke har et for “svagt grip”. Et svagt grip er når hænderne er drejet for meget over mod venstre siden af grippet. Prøv i stedet at rotere begge hænder meget over på højre siden af grippet når du tager fat på køllen, dette kaldes et “stærkt” greb, og dette skulle hjælpe med at køllehovedet nemmere lukker i nedsvinget. Hvis ikke det hjælper nok, kan du også prøve at føle at du lukker slagfladen overdrevet meget, når du svinger ned mod bolden. 

Step 2: Lær at sving indefra med 1 simpel øvelse

Udover den bold du skal slå til, så skal du lægge en ekstra bold, cirka 1 køllehovedets bredde bagved bolden, og et halv kølle-hovedet bredde på højre siden af bolden (se video nedenfor for en demonstration). Ideen er at du nu kun skal ramme den ene bold uden at ramme den ekstra bold der ligger. Hvis du kan undgå at ramme den ekstra bold, svinger du nu ikke længere udefra! 

Har du svært ved at undgå at ramme den ekstra bold?

Hvis du har svært ved ikke at ramme den ekstra bold der ligger, så sørg for at du i tilbagesvinget får drejet både underkroppen og overkroppen en masse, og får svinget køllen nok “rundt” om dig selv. Dette gør det nemmer at få svunget køllen “indefra”, og ikke udefra i nedsvinget. 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment