• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Min driver slicer – sådan fixer du den med 4 simple tips

Driver slicer

Min driver slicer – sådan fixer du den med 4 simple tips

Min driver slicer - sådan fixer du den med 4 simple tips

Kender du det, når din driver slicer langt ud til højre, og du ikke ved hvordan du undgår det? Her er endelig løsningen du har manglet!

Dette er problemet når en driver slicer

Det er kombinationen af 2 faktorere der gør at bolden slicer ud til højre (for en højrehånds-spiller) når du slår med en driver. 

  1. Den bane du svinger på, er for meget udefra. 
  2. Køllehovedet er åbent i forhold til den bane du svinger på

Lad os gennemgå begge af faktorene: 

1. Du svinger for meget “udefra”

Når man svinger “udefra”, vil køllehovedet bevægelses-retning i det sekund du rammer bolden, være for meget på vej mod venstre (for en højrehåndsspiller). Hvis køllehovedet er på vej lige præcis i retning af dit target når bolden rammes, har du en neutral svingbane. 

Denne “udefra” tendens, kombineret med faktor nr. 2, sætter sideskru i bolde så de skruer mod højre. 

2. Køllehovedet er åben i forhold til den bane du svinger på.

Hvis slagfladen på køllehovedet peger til højre for de bane du svinger på, så kaldes det at slagfladen er “åben” i forhold til din svingbane. Dette vil gøre at der bliver sat sideskru i bolden så den skruer mod højre. 

Hvordan fixer du det når din driver slicer?

Der er 4 steps du skal igennem, og så er der næsten garanti for at din slice forsvinder. Sørg for at OVERDRIVE disse steps rigtig meget i starten!

Step 1: Check dit grip

Først skal du checke at du ikke har et for “svagt grip”. Et svagt grip er når hænderne er drejet for meget over mod venstre siden af grippet. Prøv i stedet at rotere begge hænder meget over på højre siden af grippet når du tager fat på køllen, dette kaldes et “stærkt” greb, og dette skulle hjælpe med at køllehovedet nemmere lukker i nedsvinget. 

Step 2: Sving rundt om dig selv i tilbagesvinget

I tilbagesvinget skal du sørge for at dreje kroppen godt, både underkrop og overkrop, og dermed også sørge for at du svinger køllen om bagved dig selv, det skal næsten føles lidt baseball-slag agtigt. Dette giver langt større chance for at komme indefra når du svinger nedad. 

Step 3: Føl at du svinger køllen ud mod højre

I nedsvinget og gennemsvinget skal du prøve at svinge køllen ud mod højre. Det kan føles unaturligt, i og med at en slice jo skurer ud mod højre, og nu skal du pludselig prøve at svinge køllen den retning. Men dette kombineret med et mere lukket køllehoved, vil faktisk gøre at bolden skruer den modsatte vej. Husk endelig at kombiner denne følelse med step 4. 

Step 4: Føl at du lukker køllehovedet i nedsvinget.

I nedsvinget skal du også prøve at få lukket slagfalden. Dette gør du ved at venstre underarm rotere, og oversiden i venstre hånd skal peges ned mod jorden. 

Nu vil bolden skrue den anden vej!

Hvis du lykkedes med ovenstående steps, vil din bold skrue mod venstre, altså “draw” eller sågar “hooke” hvis du overdriver det nok. Og det vil vi rigtig gerne se, da dette jo er det modsatte af en slice! Se det lidt som at køre bil, hvis ikke du både kan finde ud af at dreje til højre, og dreje til venstre på rattet, så kan du aldrig styre bilen. Det samme gælder med dine drives, hvis ikke du kan få den til at skrue begge veje, så kan du aldrig lære at slå lige. 

Ekstra bemærkning

Udover de to ovenstående faktorer, er der en tredje ting der også kan få bolden til at slice. Hvis bolden rammes i “hælen” af køllehovedet, altså inde mod skaftet, vil bolden også skrue mod højre. Så hvis ovenstående tips ikke virker, så check lige hvor du rammer bolden henne i slagfladen. Til dette kan du bruge noget tør-shampoo, og spraye det på slagfladen, og dermed kan du se hvor du rammer bolden hene. 

Rigtig god træning! 

Skal du have hjælp hvis din driver slicer?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment