• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Lær at slå op på driveren

Slå op på driveren

Lær at slå op på driveren

Lær at slå op på driveren og få mere længde

Hvis du kan slå op på driveren, er der potentiale for mere længde! Og hvem vil ikke gerne have det? Lær præcis hvordan du gør det her!

Hvad vil det sige at slå op på driveren?

Når man slår “op på sin driver” betyder det at køllehovedet er på vej op ad når bolden rammes. Dette er modsat af hvad vi gerne vil på et jernslag, der vil vi gerne slå ned på bolden. 

Har DU gavn af at slå op på driveren?

Mange spillere kan få mere længde ved at slå op på sin driver. Det kan give højde på slaget, og være med til at mindske mængden af backspin, hvilket giver længde. Lige præcis hvor mange grader man skal slå op på bolden med en drivere, afhænger af swing speed, loft på køllen og andre faktorere. Men for stort set alle spillere er det en fordel da det som sagt giver mere længde. 

Hvordan gør vi det så? 

Få først styr på din opstilling

Der er 3 ting vi skal sørge for at få gjort i opstillingen: 

  • Bolden skal frem i stancen, så den ligger ud for venstre fod (for en højrehåndsspiller) 
  • Lidt bredere stance end du har med dine jern. 
  • Hoften skal skubbes svagt frem mod målet og overkroppen skal tiltes svagt tilbage væk fra målet. Dette skaber et tilt i overkroppen, samtidig med at vægtfordelingen i fødderne stadig er 50/50. 

Nedsvinget

I nedsvinget er det vigtig at det tilt du fik skabt i overkroppen i opstillinen, bibeholdes. Nedsvinget starter med at hoften rykker frem mod målet, mens hovedet holdes i samme position som fra start. Dette gør at overkroppen bliver tiltet endnu mere, som gør at der er endnu bedre chance for at slå op på bolden. 

Den klassiske fejl!

Mange tror at man decideret skal læne sig bagover i nedsvinget, og få vægten over på den bagerste fod. Dette er IKKE tilfældet. 

Mange tror også at man skal “kaste” køllen med håndleddene i nedsvinget for at få køllehovedet til at svinge op ad, dette er heller IKKE tilfældet. 

Se gerne videoen nedenfor for en demonstration af det hele! 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment