• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Lær at slå et højt indspil i golf

Højt indspil i golf

Lær at slå et højt indspil i golf

Lær at slå et højt indspil i golf

Vil du gerne lære at slå et højt indspil i golf, følger her 4 simple ting du skal gøre i opstillingen, der med det samme giver mere højde.

Start med at vælge det rigtige udstyr

Lad os starte med at tage vores mest loftede jern i baggen, som for mange spillere ville være en 60 graders wedge. Hvis ikke du har at 60 graders, så brug et sandjern, som har 56 grader. Med dette jern kan du slå et standart chip, og der vil allerde her komme fin højde på. 

Hvad hvis jeg gerne vil så den endnu højere?

Hvis du gerne vil have endnu mere højde på, er der 4 justeringer du skal lave i din opstilling: 

Justering 1:

Vi skal have mere loft på køllehovedet, og dette gør vi ved at justere slagfladen. Det kaldes at vi “åbner køllen”. Du skal dreje køllehovedet således at slagfalden peger mere lige op i luft. Jo mere du åbner, jo meter højde vil det give. Sørg for at dreje køllehovedet inden du tager grippet.

Justering 2:

Tag at stort skridt ud med højre foden (for en højrehåndsspiller) og et lille skridt ud med venstre foden. Dette gør at din stance bliver bredere, og bolden kommer til at ligge lidt længere fremme mod venstre foden

Justering 3:

Stil dig lidt længere væk fra bolden.

Justering 4:

Du skal mere ned og sidde i benen. Dette gør at dine hænder kommer tættere på jorden. 

Hvad gør disse justeringer godt for?

Denne opstillien gør at hænderne kommer længere ned ned mod jorden, som faktisk gør at køllen peger den rigtige vej. Når man åbner en kølle peger den jo mere mod højer, men ved at ske hænderne, peger slagfladen faktisk ligeud. Pas på med at bliv forvirret over hvor forkanten af k’øllehovedet peger hen, denne kant peger nemlig mod højre. Men det er jo en vinkelret vinkle ud fra selve slagfalden der bestemmer boldens retning, og derfor skal du stole på at de lavere hænder har fikset retningen. 

Nu kan du lave et normalt slag

Fra denne noget anderledes opstilling kan du faktisk bare lave en normalt chipping-bevægelse. Sørg dog for at slå med lidt ekstra fart, det skal der til da meget at farten nu går til at sende bolden op i luften i stedet for fremad. 

En ting du skal være MEGET opmærksom på!

Måden hvorpå bolden ligger i græsset, altså det vi kalder “lie’et” har rigtig meget at sige. Hvis bolden ligger nede i et huld eller i en gammel turf, eller hvis bolden ligger på en meget hård overflade, vil dette slag være utroligt svært at lykkedes med! Fra semi rough eller rough kan slaget super fint lade sig gøre. 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment