• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Jeg topper bolden på mine jernslag

Jeg topper bolden på mine jernslag

Jeg topper bolden på mine jernslag

Jeg topper bolden på mine jernslag - hjælp!

Har du tendens til at du topper bolden på dine jernslag? Det er et trist slag, men frygt ikke, her er løsningen og forklaringen du har manglet!

Den største misforståelse i golf!!!

De fleste spillere tror at et toppet slag kommer af at man har “kigget for tidligt op”. Men det er meget, meget, meget sjældent derfor at det sker. I min karriere som golftræner har jeg kun set det meget få gange at dette var årsagen til at en spiller toppede bolden. 

Men hvorfor sker det så at jeg topper bolden?

I langt flere af tilfældene er det venstre arm (for en højrehåndsspiller) der er for bukket når bolden rammes. 

Når man står over bolden i opstillingen, så er venstre arm jo strakt, dvs afstanden ned til bolden “passer”. Men når venstre arm så bukker på et eller andet tidspunkt i svinget,  så kommer køllen for højt op over jorden, hvilket jo gør at bolden toppes. Husk på, at det er ikke mange centimeter der skal til for at det går galt.

Sådan fixer du det med verdens bedste øvelse!

En meget simpel øvelse kan fixe dette problem: Lav et halvt tilbagesving og et halvt gennem sving, i starten behøver der næsten ikke være fart på køllen. Din afslutningsposition er nu den vigtige: Her skal hofter og overkrop pege lige frem mod målet, og armene skal også pege lige frem mod målet, mens de er STRAKTE! Start med små slag, og byg så stille og roligt mere tempo på. 

Se gerne videoen nedenfor for en demostation. 

Start roligt, og byg på

Lav denne øvelse med et 9 jern, og slå bare slag der kommer 10-20 meter til at starte med. Hvis du kan havne i den rigtige afslutningsposition, så slår du et 30-40 meter slag, og sådan fortsætte du med at øge længden, indtil du ikke længere kan havne i den rigtige afslutningsposition. Dette er uden tvivl verdens bedste øvelse til at undgå at du topper bolden. 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment