• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Hold hovedet nede – den største myte i golfspillet!

Hold hovedet nede

Hold hovedet nede – den største myte i golfspillet!

Hold hovedet nede - den største myte i golfspillet!

Du har helt sikker hørt det klassiske råd: “Hold hovedet nede”, eller “du kiggede for tidligt op”. Det er nok den største misforståelse i golfverdenen! Hør selv hvorfor lige her.

Det klassiske råd

Nok det mest klassiske råd på golfbanen er at du skal “holde hovedet nede” eller du “kiggede for tidligt op”. Rådet bliver jo givet i den absolutte bedste mening, men desværre er det et råd der oftest skader mere end det gavner. 

Her er hvorfor:

 

Det der sker hvis du holder hovedet nede i for lang tid, i gennemsvinget, er at det bliver utroligt svært for kroppen at rotere /dreje. Når hovedet bliver så fikseret ned mod jorden, låses nakken og det spreder sig til ryggen og videre ned til hofterne. 

Hvis kroppen ikke drejer i gennemsvinget, så vil begge dine arme med stor sandsynlighed blive meget bukkede. Når armene bukker på vej ned mod bolden, ændre du i princippet på den afstand køllen har til jorden, hvilket i rigtig mange tilfælde gøre at du topper bolden / rammer for højt oppe på bolden. 

Og efter man slår en “topper (rammer for højt oppe) er det klassisk råd så igen, at “du skal holde hovedet mere nede”, hvilket så fører til endnu mindre rotation i kroppen i gennemsvinget, hvilket føre til endnu mere bukkede arme, hvilket giver endnu større risiko for at du topper bolden. På den måde er en ond spiral sat igang. 

Hvad gør de bedste i verden så?

Størstedelen af de bedste spillere  i verden kigger ned mod bolden lige præcis indtil de rammer den. Så snart bolden bliver ramt, drejer hovedet med op, hvilket gør at de kan blive ved med at roterer i kroppen. Og når kroppen rotere godt med i hele gennemsvinget, så vil armen også med langt større sandsynlighed være strakte, hvilket gør at afstanden til bolden vil passe meget bedre. 

Omskrivning af det klassiske råd

Så når du hører det klassisk råd “hold hovedet nede” så tænk det i stedet således: Hovedet skal ikke rykke frem og tilbage, fra højre mod venstre, eller op og ned i tilbage og nedsvinget, men nakken må altså meget gerne rotere med bolden i gennemsvinget. Se videoen nedenfor for en demonstration af det. 

Rigtig god træning! 

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment