• 30208662
  • info@golfilunden.dk

God kontakt på indspil – Sådan gør du!

God kontakt på indspil

God kontakt på indspil – Sådan gør du!

God kontakt på indspil - Sådan gør du!

Vil du gerne have god kontakt på indspil når du spiller golf, så er her forklaringen på præcis hvordan du gør det, og hvordan du undgår den største fejl, nemlig at ramme jorden for tidligt!

Hvad betyder god kontakt på indspil?

En god kontakt på et indspil er når bolden rammes dejligt rent, dvs. at du ikke rammer jorden for tidligt. Hvis du rammer jorden før bolden, kan det stadig godt bliver et fint resultat, men det føles ikke som en helt lækker kontakt. 

Her er grunden til at du rammer jorden for tidligt

Der kan selvfølgelig være mange grunde til at du rammer jorden for tildigt, og dermed ikke får god kontakt på indspil. Den generelle tendens er dog at kroppen ikke kommer nok med fremad i gennemsvinget. Mange tror at der ikke skal være noget vægt-overførsel i et indspil, og derfor bliver de stående med ensartet vægt igennem hele bevægelsen. Dette er desværre helt forkert. 

Vi har jo cirka 55% af vægten på den forreste fod fra start af. Hvis der i løbet af svinget bliver rykket mere vægt over på bagbenet, så rammer vi med stort garanti i jorden for tidligt. 

Her er hvad du skal gøre

Det vil gerne vil se ske, er at hælen på den bagerste fod (højre fod for en højrehåndsspiler) skal give slip fra jorden i genenmsvinget. Det behøver ikke at være lige så voldsomt som på et fuldt slag, men hælen skal bare lige svagt give slip fra jorden. Dette sikre at kroppen dreje og vægten bliver rykket fremad i gennemsvinget, så vi i afslutningen har cirka 90% af vægten på den forreste fod. 

Læg mærke til at foden “ruller” ind på siden inden af hælen løfter sig. Dette sker fordi at hoften bevæger sig med fremad i gennemsvinget. Se videoen nedenfor for en demonstration af det hele. 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment