• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Chipping – Hvilket jern skal jeg bruge?

Chipping - Hvilket jern skal jeg bruge

Chipping – Hvilket jern skal jeg bruge?

Chipping - Hvilket jern skal jeg bruge?

Står du tit overfor et indspil, og tænker, hvilket jern skal jeg bruge? Her er den komplette guide til at svare på netop dette spørgsmål!

Der findes desværre ikke kun et svar

Det er desværre ikke så simpelt, at man bare kan give et svar på dette spørgsmål. Det hele kommer nemlig an på et afgørende spørgsmål: 

Hvor langt vil du have bolden til at rulle når den lander? 

Dette kommer jo an på hvilket slag du står overfor. Men første grundregel er, at vi altid gerne vil lande bolden et sted hvor man kan forudsige hvordan bolden hopper. Dvs at det er generelt ikke nogle god plan at lande bolden i roughen, da man ikke har en ærlig chance for at forudsige hvor den hopper hen. Fairway kan være ok, men et landingspunkt på green er klart at foretrække.

Tre forskellige scenarier

Lad os prøve at tage 3 forskellige slag, der kræver 3 forskellige jern-valg. 

Slag 1: Lang pin-placering med meget green hen til hullet

Hvis du har et godt stykke green mellem dig og pinden, kan det anbefales at bruge et 8 eller 7 jern. Bolden kommer til at flyve meget fladt, og dermed skal den rulle det meste af stykket hen til hullet. 

Slag 2: Mellem pin-placering med mellem mængde green hen til hullet

Hvis du har en mellem mængde green mellem dig og pinden, kan det anbefales at bruge en pitch eller 52 graders. Bolden kommer til at flyve noget af vejen, og rulle den sidste del. 

Slag 3: Kort pin-placering med lidt green hen til hullet

Hvis du har en meget lille mængde green mellem dig og pinden, kan det anbefales at bruge en 60 graders wedge. Bolden kommer til at flyve meget af vejen, og ruller kun den lille sidste del. 

Hvilket jern skal jeg bruge - tommelfingerregel!

Hvis muligt, vil det for 99% af alle spillere bedst kunne betale sig at lade bolden rulle så meget som muligt. Et lavt rullende slag er et mere simpelt slag, og risikoen for at det går meget galt, er meget lille. Husk at få læst green ordenligt når du lader bolden rulle meget.

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment