• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Bunkerslag – Sådan kommer du ud af bunkeren hver gang

Bunkerslag - Sådan kommer du ud af bunkeren hver gang

Bunkerslag – Sådan kommer du ud af bunkeren hver gang

Bunkerslag - Sådan kommer du ud af bunkeren hver gang

Bunkerslag - Har du problemer med at få bolden ud af bunkeren hver gang, så skal du læse videre her! Bunkerslag er en svær disciplin i golfsporten, og rigtig mange spillere knækker aldrig koden til hvordan det gøres nemmest. Men fortvivl ikke! Her følger en simpel guide til gode og stabile bunkerslag.

Opstillingen til et bunkerslag

Opstilling til en bunkerslag er noget speciel. Allerede her går det galt for mange spillere. Her er hvad du skal gøre.

  1. Åbn køllehovedet en god sjat fra start af. Dette tillader at undersiden af køllen kan ramme sandet som det første,  hvilket gør det noget nemmere at få køllen til at glide / smutte henover sandet. 
  2. Med det åbne køllenohoved skal vi nu have fikset retning. Dette kan gøres på to måder. 
    1. Metode 1: Drej hele kroppen så den peger til venstre for målet (for en højrehåndsspiler). 
    2. Metode 2: Stil dine fødder længere fra hinanden, ryk lidt længere væk fra bolden, og bøj mere i knæene. Dette vil gøre at dine hænder kommer tættere på jorden. Med hænderne tættere på sandet, vil skaftet på køllen have fået en ny vinkel. Denne ændring i skaftets vinkel, vil faktisk pege køllehovedet mere mod målet. Se dette i videoen nedenfor i artiklen. 

Selv svinget

Med den rigtige opstilling er vi nu klar til at slå. Selve svinget minder mere om et fuldt sving, end det minder om et chip. I tilbage svinget ser man mange spillere svinge køllen lidt mere sejt / udad tilbage end de ellers ville gøre på et normalt sving. I gennemsvinget ser man også at der bruges mere håndled end på et fuldt slag. Ud over dette skal der stadig drejes i kroppen i gennemsvinget, vægten den skal rykkes fremad og hele svinget skal føres godt igennem. 

“Alt for mange spillere tør ikke at slå hårdt nok til bolden fordi de er bange for at slå bolden alt for langt. Men hvis blot du sørge for at ramme sandet 2-4 cm foran bolden, ryger den ikke for langt.”

Den bedste bunkerøvelse

En rigtig god øvelse er at tegne en lang streg i sandet, og se om du kan lave et ensartet mærke/aftryk fra køllehovedet der rammer sandet, lige på venstre side af stregen. Se videoen nedenfor. Hvis ikke du kan gøre dette fem gange i træk, kan du heller ikke forvente at få alle dine bunkerslag ud at sandet på et forsøg.

Vigtige bemærkninger

Det er vigtigt at nævne at måden hvorpå bolden ligger i sandet, samt sandets tilstand, kan have en meget stor effekt på om dine slag lykkedes eller ikke. Ovenstående er forklaret ud fra et fladt lie i bunkeren, hvor bolden ligge normalt ovenpå sandet.

Skal du have hjælp med dit spil, eller dit bunkerslag?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment