• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Jeg flækker mine indspil – HJÆLP!

flækker mine indspil

Jeg flækker mine indspil – HJÆLP!

Jeg flækker mine indspil - HJÆLP!

Jeg flækker mine indspil! Er dette en tendens du kæmper med, så er her forklaringen på hvorfor det sker, og en simpel øvelse til at undgå det!

Hvad er en flækker?

En flækker er et slag, hvor bolden rammes med den nederste kant af slagfladen. En flækker bliver typisk alt for lang, og kommer sjældent særlig højt op og flyve.

Flækker indspil

Hvorfor sker det at jeg flækker mine indspil?

Der findes faktisk 2 måder hvorpå man kan flække bolden.

Scenario 1:

Leading edge, altså den nederste skarpe kant på køllen, rammer direkte ind på ækvator på bolden.  

Hvorfor sker det?

Når du slår en flækker på denne måde, er det fordi at køllehovedet er kommet for højt op over jorden. Dette kan ske hvis kroppen kommer til at løfte sig i løbet af svinget, men noget oftere sker det fordi at venstre arm (for en højrehåndsspiller) bukker for tidligt. Dette gør at afstanden mellem kroppen og jorden bliver for kort, og dermed flækker man bolden. 

Hvordan undgår jeg det?

Slå et indspil, hvor du holder afslutningen i et par sekunder. Når du står i afslutningen, skal du checke at din venstre arm er helt strakt. 

Scenario 2:

Der er også en anden måde man kan komme til at flække bolden på. Køllen kan ramme for tidligt i jorden, og når køllen får kontakt med jorden, bouncer / hopper køllehovedet op igen, så leading edge af køllen rammer ækvator af bolden. 

Hvorfor sker det?

Hvis man rammer jorden for tidligt, sker det oftest fordi at man ikke har fået flyttet vægten over på venstre-foden i løbet af bevægelsen. Man skal gerne havne i en position hvor når man har slået sit indspil, så har man mindst 90% af vægten på sit venstre ben (for en højrehåndsspiller) 

Hvordan undgår jeg det?

Tendensen med ikke at få flyttet nok vægt med frem på det forreste ben i et indspil, ligger oftest i hele kroppens forståelse af hvordan man får en bold op og flyve i luften. I f.eks tennis eller badminton, der læner man sig jo baglæns og svinger ketcheren op ad, for at få bolden op og flyve. Men hvis man gør det i golf, så rammer køllen jorden alt for tidligt, også flækker man bolden.  

Det er super vigtigt at forstå at det er vinklen på slagfladen der får bolden op i luften, og køllen bare skal slås ned under bolden, for at bolden ryger op af. Prøv derfor at overdriv tanken om at slå køllen rigtig meget nedad mod jorden samtidig med at du får flyttet vægten fremad, og se så hvordan bolden stadig kommer op i luften. På denne måde får vi overbevist kroppen om at vi faktisk godt kan flytte vægten fremad og slå ned mod bolden, samtidig med at bolden kommer op i luften. 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment