• 30208662
  • info@golfilunden.dk

Chip og pitch – hvad er forskellen?

Chip og pitch - hvad er forskellen

Chip og pitch – hvad er forskellen?

Chip og pitch - hvad er forskellen?

Hvad er egentligt forskellen på et chip og pitch slag? Der er mange fortolkninger af dette, men hør Nicolai Cetti’s vurdering her!

Mange meninger

Der er mange fortolkninger af hvad et pitch slag er, og hvad et chip slag er, så det kommer rigtig meget an på hvem man spørger. Nicolai Cetti’s fortolkning kommer her: 

Pitch

  • Et pitch slag er IKKE et fuldt slag, uanset hvilket jern vi snakker om. 
  • Et pitch slag er heller IKKE et kort indspil ind mod green. 
  • Et pitch slag er de slag der ligger imellem de to ovenstående udsagn. 

Men er der så en bestemt længde af slag der er et pitch slag? 

Det kommer an på spilleren, hvornår det går fra chip, til pitch, til fuldt. slag. En langtslående spiller kan slå et pitch slag helt op i mod 90-100 meter, og en kortslående spiller vil max kunne slå et pitch-slag 30-40 meter. 

Chip

Et chip kan være både et højt chip hvor bolden flyver meget og ruller lidt, og det kan også være et lavt chip hvor bolden ruller meget længere end den flyver. Et pitch har mere samme launch angle, dvs den vinkel bolden bliver sendt afsted med, pitch er mere et spørgsmål om længden, hvor chip i langt højere grad også er et spørgsmål om højde. 

Hvodan er teknikken på chip og pitch slag?

Teknikke på et standart pitch, og et standart højde chip, er meget ensartet. Jo mere vi bevæger vi os over i pitch slag, og jo længere pitch slaget bliver, jo breder stance har man, samtidig med at svinget selvfølgelig bliver længere i takt med at længden på slaget også stiger. 

Opsummering

Altså: Et pitch slag har en ensartet flugt men er ikke et fuldt sving. Et chip er de kortere slag rundt omkring green, der både kan være høje og lave. 

Skal du have hjælp med dit golfspil?

Vores profesionelle trænerteam fra Dansk Golf Akademi, er altid klar til at hjælpe dig. Du kan booke din træningstid lige her.

Hvis du er ny til golf, kan du lære meget mere om golfspillet ved at besøge vores begynder-portal, der hedder Golfkørekort.dk, eller vores engelsk version der hedder Golf For Beginners Academy

Kunne du tænke dig at få checket om dit udstyr passer perfekt til dig, kan du læse mere om vores clubfitting-service ved at klikke her: Clubfitting.dk

Hvis ud har børn der spiller eller vil spille golf, i et fantastisk miljø, kan du læse meget mere om vores Børengolf koncept ved at klikke på denne tekst. 

golfilunden

You must be logged in to post a comment